Γιατί άραγε οι άνθρωποι πράττουν αυτά για τα οποία παραπονιούνται και γκρινιάζουν;

Σχεδόν όλοι σήμερα διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχει οικονομική ευρωστία, ότι δεν τα βγάζουν πέρα, μιλούν για ευφάνταστες οικονομικές κρίσεις και από την άλλη πλευρά επισκέπτονται πασίγνωστες παραλιακές αμμουδιές και πληρώνουν την ξαπλώστρα 4 €.Πώς συνάδει το ένα με το άλλο θα μου πείτε? Είναι καλά στα μυαλά τους αυτοί οι άνθρωποι, αναρωτιόμαστε

Είναι άραγε σαδιστές και τους αρέσει να αυτομαστιγώνονται? Μήπως μπαίνουν στην επανάληψη της νεύρωσης, η οποία τους επιβάλλει να πράττουν αυτό που τους κρατάει ζωντανούς και τους δίνει τροφή, ώστε πάντα να έχουν κάτι να διαμαρτύρονται? Είναι, με άλλα λόγια, η διασκέδασή τους όσο κι αν αυτό σας παραξενεύει?

Μπορεί ακόμα να φοβούνται να εκτεθούν και να διαμαρτυρηθούν για τη τιμή του νερού, τη στιγμή μάλιστα που αυτό θεσμοθετημένα πρέπει να πωλείται στην τιμή των 0,50 €. Τι σημαίνει όμως φοβάμαι να εκτεθώ? Σημαίνει ότι δεν έχω άποψη, ότι δεν μπορώ να την υποστηρίξω αν την έχω, ότι δεν νιώθω ασφαλής μ’ αυτά που αισθάνομαι και γνωρίζω, γιατί αν αυτά τα έχω και ισχύουν, τώρα μπορώ να αντιπαρατεθώ και να περάσω σε φάση διεκδίκησης. Φοβάμαι ίσως την απόκριση του άλλου, τον φόβο της απόρριψης που θα τύχει το αίτημά μου σε κάτι δίκαιο? Και αν ναι, γιατί? Υπάρχουν όλα τα στοιχεία που επικυρώνουν την αντίδρασή μου. Γιατί λοιπόν φοβάμαινα εκφράσω την αντίθεσή μου σ’ αυτό που με προσβάλλει νοητικά πάνω απ’ όλα? Δεν είμαι χαζός να μην καταλαβαίνω ότι με κλέβεις και με υποτιμάς. Γιατί λοιπόν δέχομαι παθητικά αυτό το οποίο μου σερβίρεις ?

Μήπως οι άνθρωποι τελικά λαμβάνουν αυτό που είναι άξιοι να πάρουν?

Μήπως εμείς οι άνθρωποι με τη συμπεριφορά μας διαιωνίζουμε γεγονότα τα οποία δεν θα έπρεπε καν να υφίστανται?

23/07/2009, ΑΘΗΝΑ

Watch Dragon ball super

Forgot your details?