Δέλτα Έβρου

Ερωδιοί, κορμοράνοι και γλάροι πετούνε ανέμελα. Όχι, αυτό δεν είναι όνειρο. Είναι το Δέλτα του Έβρου και είναι….πραγματικότητα.
Ίσως για άλλους ο Έβρος να είναι απλά ένα φυσικό σύνορο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, η απόληξή του όμως που σχηματίζει ένα εκτεταμένο Δέλτα, 188 τ.χλμ., φιλοξενεί έναν από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Ευρώπης, που προστατεύεται από ένα σημαντικό αριθμό διεθνών συμβάσεων.


Το Δέλτα του ποταμού Έβρου αποτελεί το συν του αγροτουρισμού. Μοναδικός επίγειος παράδεισος, που φιλοξενεί αμέτρητα είδη ιχθυοπανίδας, ερπετών και ορνιθοπανίδας. Εκεί φωλιάζουν και τρέφονται υδρόβια μεταναστευτικά πουλιά από βόρειες περιοχές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπως χήνες, πάπιες, κύκνοι και πελαργοί.
Εντυπωσιακή είναι και η χλωρίδα της περιοχής. Πέρα από τους τυπικούς τύπους βλάστησης, συναντά κανείς τους πυκνούς θάμνους και τα δάση από λεύκες και φτελιές, ενώ νοτιότερα επικρατούν οι καλαμώνες πλάι στις αμέτρητες λίμνες. Τους θερινούς μήνες η πυκνή βλάστηση αποτελεί ιδανικό βοσκότοπο για τα αιγοπρόβατα και τα βοοειδή, ενώ τις ψυχρές μέρες του χειμώνα κοπάδια από λύκους και αγριογούρουνα αναζητούν τη λεία τους γύρω από το ποτάμι.

Watch Dragon ball super

Forgot your details?