Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Νόμος για την δημόσια υγεία

 

Διαβάστε αναλυτικά το νέο νόμο για την Δημόσια υγεία και αν θέλετε κατεβάστε τον κάνοντας κλικ στο Link που ακολουθεί:

http://www.aueb.gr/pages/news/attachments/N3370_2005.pdf

 

Δελτίο Τύπου Αct Up Hellas

 

Η ACT UP HELLAS δρά στο χώρο του HIV/AIDS από το 1993 και στο χώρο τουtrafficking από το 2002.  Η οργάνωση υπήρξε, σε όλη την πορεία της, αμιγώς εθελοντική.

Η ACT UP έτρεξε με  χρηματοδότηση απο την ΥΔΑΣ του ΥΠ.  ΕΞ. τέσσερα προγράμματα από το 2004-2006 για τα οποία έλαβε 155.000e. και  απέδωσε πλήρη επιστημονική και οικονομική αναφορά. Το καλοκαίρι του 2006 υλοποίησε σε συνεργασία με το ΥΥΚΑ το πρόγραμμα ενημέρωσης για το HIV/AIDS και τα ΣΜΝ, στα Ελληνικά Νησιά και στη συνέχεια με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το STOP TB PLAN, πρόγραμμα ενημέρωσης μεταναστών για τη φυματίωση, ενώ υποστηρίχθηκε ο μοναδικός ξενώνας για άνδρες θύματα trafficking. O ξενώνας υποδέχθηκε θύματα που προσκομίσθηκαν από τον ΙΟΜ και την αστυνομία και λειτούργησε για ένα χρόνο. Η οικονομική υποστήριξη των προγραμμάτων από το ΚΕΕΛΠΝΟ –ΥΥΚΑ,  ήταν 83.000e για τα οποία  έχει επίσης αποδοθεί οικονομικός απολογισμός.

Από το 2006, η οργάνωση δεν υπέβαλε πρόγραμμα προς χρηματοδότηση στην ΥΔΑΣ και από το 2007 στο ΚΕΕΛΠΝΟ,  για λόγους δεοντολογικούς (δύο από τα μέλη του ΔΣ εργάζονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ) αλλά και γιατί η επίθεση  αναμενόταν.

Το δημοσίευμα της «Καθημερινής» 27/10/2009,  για την ACT UP, αποτελεί σαφή και αδικαιολόγητη αφισβήτηση της τιμής και της υπόληψής μας και ξεπερνά κάθε ανεκτό και επιβαλόμενο μέτρο κριτικής και ελέγχου. Δεν αποτελεί ασκηση δημοσιογραφίας αλλά μια άνευ προηγουμένου προσωπική επίθεση εναντίον  τριών από τα μέλη του Δ.Σ. (Καμπουράκης, Μπότση, Γρίλλιας)  με στόχο να μας μειώσουν προσωπικά και επαγγελματικά. Εχουμε υποστεί ανυπολόγιστη ηθική βλάβη για την αποκατάσταση της οποίας, αναγκαστήκαμε ξανά να ποσφύγουμε στη δικαιοσύνη. (Η ACT UP έχει ήδη από το Μαϊο καταθέσει μήνυση κατά της «πηγής» του δημοσιεύματος, του κ. Rawicz, η οποία βρίσκεται σε ανακριτική φάση.)

Το συμβάν αναδεικνύει «το ευάλωτον» του χώρου των ΜΚΟ που χρειάζονται διαφανείς διαδικασίες χρηματοδότησης/ αξιολόγησης προκειμένου να μην υφίστανται εκβιασμούς και πιέσεις.

Η ACT UP HELLAS δεν έχει λόγο να φοβάται τον έλεγχο. Θεωρούμε την ταλαιπωρία μας, αρκετά περίεργη στον τρόπο που προβάλλεται από τα ΜΜΕ, ως ευκαιρία για την υιοθέτηση μέτρων προστασίας μας, όπως άλλωστε είναι και αίτημα του χώρου μέσα από την καμπάνια των ΜΚΟ για το Σύνταγμα. Εμείς, αλλά και άλλες οργανώσεις, είμαστε έτοιμοι να συμπράξουμε στη διαμόρφωση κλίματος εμπιστοσύνης με διαφάνεια τόσο για τις χρηματοδοτήσεις, όσο και για τις αποδόσεις.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους και όσες μας συμπαρίστανται. Θέλουμε να χαμογελάσουμε πικρά όμως σε όσους και όσες αμφισβήτησαν 16 χρόνια άψογης εθελοντικής παρουσίας και δουλειάς μπροστά στο ασυνάρτητο παραλήρημα προβληματικών ατόμων που όμως.. στηρίχθηκε και προωθήθηκε από την «αντικειμενική άσκηση δημοσιογραφίας».

Αραγε γιατί;
Act-Up είναι τα αρχικά του Aids Coalition to Unleash Power (Συμμαχία για την αποδέσμευση της δύναμης κατά του Aids) αλλά ο όρος σημαίνει κάνω φασαρία, φέρνω τα πάνω κάτω.
Ιδρύθηκε στις ΗΠΑ τα πρώτα χρόνια του ξεσπάσματος του ιού και στη συνέχεια ιδρύθηκαν επιτροπές σε κάθε χώρα. Κάθε εθνική ειτροπή διατηρεί την αυτονομία της και αναπτύσσει ξεχωριστή δράση. Το ελληνικό τμήμα της ACT-UP ιδρύθηκε το 1993 με στόχο να πολεμήσει το φάντασμα του Aids αλλά και την ελληνική σεμνοτυφία, να σταματήσει την προκατάληψη, την ενοχή και να θυμίσει πως καμια επιδημία δεν πολεμήθηκε ποτέ με εξορκισμούς, πανικο και επιστροφή στο συντηρητισμό.
Στο πρώτο στάδιο της δράσης της ξεπέρασε τα πρόστυχα γελάκια και τα ένοχα βλέματα, ανοίγοντας δημόσια τη συζήτηση για το aids, τις σεξουαλικές πρακτικές και μειονότητες. Με κυρίαρχα συνθήματα “πολεμήστε το aids κι όχι τους ανθρώπους με aids”, “o ρατσισμός είναι ο πολιτισμός των ηλιθίων” και “η σιωπή είναι θάνατος, η γνώση είναι δύμναμη, η δράση είναι ζωή” αποκύρηξε τη μοιρολατρεία, πολέμησε το ρατσισμό και τον τρόμο. Η “αρρώστια” που σερνόταν στα gay bar, στον προθάλαμο των νοσοκομείων και σε μοναχικά κλάματα, έγινε σύνθημα στον τοίχο, αφίσα στη στάση, φυλλάδιο στα σχολεία. Διεκδίκησε και διεκδικεί – με επιθετικό κυρίως τρόπο- την αύξηση των χρηματικών κονδυλίων που διατίθενται για το νόσημα, για την ενημέρωση του κοινού και για την καταστολή των ρατσιστικών φαινομένων.
Η ACΤ UP το έκανε και το κάνει σε πρακτικό και σε ιδεολογικό επίπεδο. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε στόχο τη “βοήθεια” των ανθρώπων με aids. Δεν είμαστε “φιλάνθρωποι.
Είναι πράγματι ένα σοβαρό νόσημα αλλά δεν είναι το μόνο. Αυτό που είναι σημαντικό με αυτό το νόσημα για εμάς, είναι το συμβολικό του φορτίο και ο τρόπος που χρησιμοποιείται από τις Αρχές.
Είμαστε εδώ για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας από μια ρατσιστική καιαντιερωτική κοινωνία.
Υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των οροθετικών, στην πράξη υπερασπίζουμε τα δικά μας δικαιώματα. Το δικαίωμα μας να ζούμε σε μια κοινωνία όπου ο ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση. Σε μια κοινωνία που αναγνωρίζει το δικαίωμα του ερωτεύεσθαι γιατί ο έρωτας κάνει το άτομο πρόσωπο.

Watch Dragon ball super

Forgot your details?