Ψυχανάλυση και Σιγκμουντ Φρουντ

Και το σώμα υγιές και η ψυχή υγιής, έλαβαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας.

Θα πρέπει να φροντίζουμε για να είναι η ψυχή μας καθαρή και ανάλαφρη. Πως το κάνουμε αυτό? Μάλλον σκεπτόμενοι για μας, τις ενέργειες και συνέπειες των πράξεών μας. Έχοντας αυτογνωσία και ενδοσκόπηση κερδίζουμε την ψυχική μας υγεία.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα ψυχαναλύονται και ψάχνουν κρυμμένα μονοπάτια στη ζωή τους. Όχι μόνο για ν’ ακολουθήσουν τη μόδα, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες, αλλά για να καλυτερεύσουν την δική τους ζωή, όπως και των δικών τους ανθρώπων.
Η ψυχανάλυση-ψυχοθεραπεία, είναι το κόσμημα μιας επιμελούς ένδυσης.

Ό πατέρας της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόυντ γεννήθηκε στις 6 Μάιου 1856 στο Φράιμπουργκ της Μοραβίας, που ανήκε τότε στην αυστρο-ουγγρική Αυτοκρατορία, αλλά που σήμερα βρίσκεται στην Τσεχοσλοβακία. Οι πρόγονοι του ήταν εβραίοι.

Ο πατέρας του Γιάκομπ Φρόυντ ήταν ένας σχετικά πετυχημένος έμπορος μαλλιών. Ο Γιάκομπ ήταν 40 ετών, με δυο μεγάλους γιους και ήδη παππούς, όταν παντρεύτηκε, για δεύτερη φορά την Αμαλί Νάτανσον. Ο Σίγκι ήταν το πρώτο- και πιο αγαπημένο- από τα 8 παιδιά της Αμαλί.
Η οικογένεια Φρόυντ μετακομίζει μόνιμα στη Βιέννη, την αρχαία πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας των Αψβούργων. Οι παιδικοί ήρωες που διαλέγει ο Φρόυντ μαρτυρούν βαθιά αντιπάθεια για την Αυτοκρατορική Βιέννη: Ο αντι-μοναρχικός Όλιβερ Κρόμγουελ και ο Καρχηδόνιος στρατηγός Αννίβας.

Η Βιέννη της δεκαετίας του 1890 φημιζόταν για το γαλάζιο Δούναβή τους, το πνεύμα της, τη φιληδονία, τα βαλς και τα καφέ της…. Είχε όμως και μια πιο σκοτεινή πλευρά! ΦΤΩΧΕΙΑ: Η Αυτοκρατορία βρισκόταν σε βαθειά οικονομική κρίση. Οι άνεργοι ήταν συνωστισμένοι σε φτωχογειτονιές και φτηνοξενοδοχεία.
Το 1873, ο Φρόυντ αρχίζει ιατρικές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Βιέννης και τελειώνει το 1881. Τρία χρόνια περισσότερο από το κανονικό. Το ενδιαφέρον του Φρόυντ στρέφεται ειδικότερα στην ιστολογία και τη νευροφυσιολογία: την επιστημονική μελέτη των οργανικών ιστών και του νευρικού συστήματος. Θέλει να γίνει επιστήμονας- όχι γιατρός.

Το 1876-81 ο Φρόυντ ετοιμάζει μια πρωτοποριακή εργασία πάνω στα νευρικά κύτταρα. Τα νευρικά συστήματα των υψηλότερων και χαμηλότερων μορφών ζωής είναι φτιαγμένα από το ίδιο βασικό υλικό….

Το 1861-1951 ο Φρόυντ γνώρισε και ερωτεύτηκε τη Μάρτα Μπερνάις.
Το 1882-1885 έπρεπε να περάσει ακόμη μια μεγάλη περίοδο εξάσκησης στην κλινική ιατρική, στο Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης, προτού ασκήσει ιδιωτικά το επάγγελμά του. Πρώτα υπηρέτησε σαν βοηθός του Χέρμαν Νότναγκελ (1841-1905), καθηγητή της Εσωτερικής Ιατρικής.

Το 1883 περνάει 5 μήνες δουλεύοντας στην ψυχιατρική κλινική δίπλα στον Τέοντορ Μέυντερ (1833-92) τον μεγαλύτερο εγκεφαλοανατόμο και νευροπαθολόγο της εποχής εκείνης

Watch Dragon ball super

Forgot your details?